Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ Κ.Ε.Σ.


Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΑ Κ.Ε.Σ.



  1. Δεν θέτει το ζήτημα της αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων στην αγορά εργασίας τα οποία γενικώς και αορίστως αρνούμαστε ως πολιτεία,αλλά της ισότιμης αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων με τους αποφοίτους των ΑΕΙ (πανεπιστήμια - Τ.Ε.Ι.).

  2. Επίσης απορρυθμίζει ολοκληρωτικά την λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης αφού ορίζει πως το ΥΠΕΠΘ της χώρας μας δεν δικαιούται του παραμικρού ελέγχου επι του συνόλου οργάνωσης λειτουργίας και επιπέδου σπουδών που παρέχουν αυτές οι εταιρίες,ενώ τις αποκαλεί ισότιμες με τα πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι.

  3. Αποκόπτει πλήρως από τον ακαδημαικό τίτλο,που παρέχουν με βάση το σύνταγμα μας τα Α.Ε.Ι.,τα επαγγελματικά δικαιώματα που πρέπει να απορρέουν από αυτόν.Έτσι χωρίς την συνοδεία ακαδημαικού τίτλου ανώτατης εκπαίδευσης απονέμει τα αυτά επαγγελματικά δικαιώματα.

  4. Η απόφαση του Ευρωπαικού δικαστηρίου βασίζετε στην οδηγία 36/05 η οποία έρχεται αντικαθιστώντας ουσιαστικά την οδηγία 89/48 να στρεβλώσει περαιτέρω (προς όφελως εταιρειών δικαιόχρησης) το περιεχόμενοτης 89/48 η οποία ανεξάρτητα αν εισήγαγε την έννοια της τριετούς φοίτησης αναφέροταν σαφώς σε ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσηςόπως αυτά αναγνωριζόνταν από τους νόμους και το σύνταγμα του κάθε κράτους μέλους. Και εκ των οποίων απορρέουν αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα,και η οποία βεβαίως όταν θεσπίστηκε,ενώ έβαζε από την πίσω πόρτα την έννοιατων υπηρεσιών στο χώρο της παιδείαςδεν είχε να αντιμετωπίσει το φαινόμενο των εταιριών δικαιόχρησης τα οποία άνθισαν κυρίως μετά από το 2000 στη χώρα μας ως εμπορικές επιχειρήσεις παροχής κατάρτισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: