Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Η Π.Α.Σ.Π. πρωτοστατεί στους αγώνες.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ


Η Π.Α.Σ.Π. έχοντας ως κυρίαρχο στόχο την ευαισθητοποίηση όλων των σπουδαστών και παράλληλα με το ευρύτερο πολιτικό της πλαίσιο καταθέτει τις προτάσεις της για μια σύγχρονη και δημοκρατικά δομημένη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Η Π.Α.Σ.Π. είναι υπέρ μιας ισχυρής,ανταγωνιστικής,δημόσιας και δωρεάν τριτοβάθμιας εκπαίδευσης η οποία θα έχει διασύνδεση με την παραγωγή.Με συμετοχή της περιφέρειας στην λειτουργία της,με αποκεντρωμένες και δημοκρατικές δομές.Με διαφάνεια στην οργάνωση της αλλά και με νέες δυνατότητες για την επιστημονική και ερευνητική της λειτουργία.
Η Π.Α.Σ.Π. ήταν η πρώτη παράταξη που έθεσε το ζήτημα της Ευρωπαϊκής προοπτικής των Τ.Ε.Ι. και της συνεργασίας με τις φοιτητικές οργανώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.S.I.B.) θεωρεί σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά πως είναι αναγκαία η ουσιαστική παρέμβαση του Σπουδαστικού Κινήματος προς αυτή την κατεύθυνση.Τα νέα δεδομένα που προκύπτουν καθημερινά στον τομέα της Παιδείας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο δεν θα πρέπει να αφήσουν κανένα αδιάφορο.
Για εμάς,τα μέλη της Π.Α.Σ.Π. η παιδεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα όλων των πολιτών.Ως νέοι σοσιαλιστές επενδύουμε στην κοινωνία της γνώσης και θέτουμε ως πρωταρχικό μας στόχο την ισότητα μεταξύ των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας.Απαιτούμε την διασφάλιση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας,που αποτελεί κατάκτηση του φοιτητικού και ευρύτερου λαϊκού κινήματος και την επέκταση της στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Αγωνιζόμαστε για τον εκδημοκρατσμό των ιδρυμάτων και την επικράτηση της αξιοκρατίας και της διαφάνειας σε όλες τις διαδικασίες και λειτουργίες των Τ.Ε.Ι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: