Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!


Αναβλήθηκε για την επόμενη Τρίτη η έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης για τους οκτώ αστυνομικούς, που κατηγορούνται ότι τραυμάτισαν τον Κύπριο φοιτητή Αυγουστίνο Δημητρίου, στην υποθεση της Ζαρντινιερας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας,ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία της απρόκλητης σωματικής βλάβης σε επικίνδυνη σωματική βλάβη για τους τέσσερις κατηγορούμενους αστυνομικούς,ενώ για τους υπόλοιπους τρεις που αντιμετώπιζαν την ίδια κατηγορία ζήτησε την ενοχή τους για απλή συνέργεια σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Οσο για τον πρώην διευθυντήτης κρατικής ασφάλειας Θεσσαλονίκης ο οποίος έχει πλέον αποστρατευτεί ο εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή του λέγοντας ότι
«από το σημείο που βρισκόταν δεν είχε τη δυνατότητα να επέμβει με άλλον τρόπο».

Επίσης ο εισαγγελέας ζήτησε να αθωωθεί για την κατηγορία της λόγω εξύβρισης ο αρχιφύλακας,ο οποίος εμφανίζεται στο βίντεο να βγάζει τον σκούφο από τον Κύπριο σπουδαστή και να τον πετάει στο έδαφος,καθώς όπως ανέφερε η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί «ενέργεια αναγνώρισης».

Στις απολογίες τους οι αστυνομικοί έριξαν την ευθύνη για τον ξυλοδαρμό στο θύμα.
«Φταίει γιατί αντέδρασε.Μάλλον κάτι θα είχε κάνει γι αυτό ήθελε να ξεφύγει»,
είπε χαρακτηριστικά ο αρχιφύλακας που κατηγορείται για την υπόθεση,προκαλώντας την οργή των συγγενών του Αυγουστίνου Δημητρίου.


Παράλληλα, έκανε λόγο για υπερβολές και ψέματα που ακούστηκαν για την πολύκροτη υπόθεση της «ζαρντινιέρας».

Παραδέχτηκε ωστόσο ότι ο Κύπριος σπουδαστής ούτε τον έβρισε ούτε του επιτέθηκε,
ενώ δικαιολόγησε τα χτυπήματα λέγοντας «κλιμακώσαμε τη βία για να κάμψουμε την αντίστασή του».


Όπως βλέπετε για ακόμη μια φορέ,οι δικαστικές αρχές αυτού του τόπου νομιμοποιούν με τον πιο απροκάλυπτο και προκλητικό τρόπο τις παρανομίες του κράτους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: