Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008


Για ακόμα μία φορά γίναμε μάρτυρες της ωμής αστυνομικής βίας.Τον τελευταίο καιρό φαινόταν πως η κατάσταση είχε ξεφύγει από τα επιτρεπτά όρια.Η βία στο φοιτητικό συλαλλητήριο πρίν λίγες μέρες.Η επίθεση στον άτυχο μετανάστη το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου που υποβλήθηκε σε εγχείρηση και ακόμα βρίσκετε σε κρίσημη κατάσταση και το αποκορύφωμα της δολοφονίας του 15 χρονού παιδιού χθές στα Εξάρχεια.

Ήταν δολοφονία.Δεν μπορούμε να το περιγράψουμε αλλιώς όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να το μαζέψουν. Όταν είσαι αστυνομικός και σου γίνεται επίθεση από αγνώστους,αρχικά,πυροβολείς στον αέρα για εκφοβισμό...και έπειτα σημαδεύεις τον άλλον με το όπλο,σε σημείο που δεν θα του προκαλέσει μεγάλη ζημιά...Έτσι τουλάχιστον λέει η κοινή λογική...Το να πυροβολείς όμως κάποιον στο στήθος,γνωρίζοντας ότι τα αποτελέσματαεκτός απο άμεσα θα είναι και θανάσιμα,τοτε μιλάμε για ξεκάθαρη«εν ψυχρώ δολοφονία».

Από την μερία της η κυβέρνηση με τον υπουργός Εσωτερικών κ.Πρ.Παυλόπουλος που έχει και την πολιτική ευθύνη ως αρμόδιος προιστάμενος της αστυνομίας δήλωσε ΄΄...θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία και το κυριότερο η λήψη των μέτρων εκείνωνώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.΄΄.
Λόγια μεγάλα που τα έχουμε ξανακούσει.Θα πρέπει να μας πεί πρώτα πια ήταν τα μέτρα που πήραν με τους αστυνομικούς που ξυλοκοπήσαν τον Κύπριο φοιτητή!!!
Άλλη μια φορά η κυβέρνηση είναι αιχμάλωτη των προθέσεων των «δικών της παιδιών».Από περιέργεια και μόνο θα ήθελα να ακούσω τι θα δήλωνε ο κ.Παυλόπουλος αν ήταν το δικό του παιδί στη θέση του 15χρονού;Θα έλεγε όλες αυτές τις αηδίες;Θα έδεινε τον χρόνο ώστε να ετοιμαστούν πάλι οι δικαιολογίες που θα προστατέψουν τους δολοφόνους αστυνομικούς;Γιατί κύριε πρωθυπουργέ δεν κάνατε δεκτές τις παραιτήσεις των δύο υπουργών;Γιατί τους καλύπτεις;
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση είναι ανίκανη σήμερα με λύπη διαπιστώνουμε ότι είναι και επικίνδυνη για τη ζωή μας!!!

Φυσικά,όλοι μας νιώθουμε αηδία και οργή για το συγκεκριμένο περιστατικό.Όμως θα πρέπει να μην γίνουμε εμείς οι θύτες και αυτοί τα θύματα. Ποιός όμως είναι ο καλύτερος και ο πιο κατάλληλος τρόπος αντίδρασης-εκδίκησης για τα όσα έγιναν σήμερα το απόγευμα...Πάντως σίγουρα,οχι η επίθεση στους αστυνομικούς που στην ουσία εκτελούν εντολές άλλων...Συνεπώς,που πρέπει να γίνει η επίθεση;;;Με το να καταστραφούν ιδιωτικές και δημοσιες περιουσιες, το μόνο που θα ειπωθεί την επόμενη μέρα είναι τα "επεισόδια των αναρχικών"και δεν θα δωθεί καθόλου βάση στο γιατί έγιναν αυτά.

Τέλος,δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση στην οικογένεια του 15 χρονού μαθητή.Πιστεύουμε να μην υπάρξει ξανά ανάλογο περιστατικό.Και ζητάμε από την κυβέρνηση και τον υπουργό εσωτερικών Πρ.Παυλόπουλο να συναντήσουν την μητέρα του 15χρονού και να ζητήσουν συγνώμη και να πάρουν την ευθύνη κοιτάζοντας την στα μάτια,αν τους το επιτρέπει η συνείδηση τους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: