Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Α.Σ.Π ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ



Ως ΠΑΣΠ ΤΕΙ Καλαμάτας θα θέλαμε να παρατηρήσουμε ότι η κίνηση αυτή των μεταναστών στη Νομική σχολή Αθηνών γεννά σε εμάς πολλές ενστάσεις τόσο επί της τακτικής όσο και επί της ουσίας.


Πιστεύουμε ότι είναι πλέον επιτακτικό να ανοίξει μια σοβαρή συζήτηση για το μεταναστευτικό. Θα πρέπει επίσης να προσέξουμε την συντηρητική αναδίπλωση που διάφοροι γνωστοί κύκλοι επιχειρούν να στήσουν πάνω στο μεταναστευτικό.


Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να διευκρινίσουμε πώς ως νέοι άνθρωποι, επιστήμονες και προοδευτικοί πολίτες είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα αυτών των ανθρώπων για ένα καλύτερο αύριο και έχουν την αμέριστη συμπαράσταση μας.


Οφείλουμε όμως σήμερα να αντιταθούμε στην οποιαδήποτε προσπάθεια άρσης του άσυλου που θα επιχειρήσει ο οποιοσδήποτε .

Ως ΠΑΣΠ ΤΕΙ Καλαμάτας θα θέλαμε να παρατηρήσουμε ότι η κίνηση αυτή των μεταναστών στη Νομική σχολή Αθηνών γεννά σε εμάς πολλές ενστάσεις τόσο επί της τακτικής όσο και επί της ουσίας.


Καταδικάζουμε απερίφραστα την στάση της ΑΡ.ΕΝ και του πολιτικού φορέα της του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ καθώς και τα ΕΑΑΚ που στις πλάτες 250 μεταναστών παίζουν μικροκομματικά παιχνίδια .


Θεωρούμε πως η ενέργεια αυτή των «Αριστερών» παρατάξεων έχει ως αποτέλεσμα την υπονόμευση του ασύλου . Με αυτήν την Προβοκατόρικη στάση τους και τα πολιτικά τους παιχνίδια έχουν καταφέρει αυτή τη στιγμή η Νομική Σχόλη Αθηνών να είναι περικυκλωμένη από κλούβες των ΜΑΤ και να έπεται άρση ασύλου.


Με αύτη την Προβοκάτσια έδωσαν αφορμή στις συντηρητικές δεξιές δυνάμεις να επαναφέρουν στο προσκήνιο θέμα κατάργησης του ασύλου.


Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη σεβόμενη τους αγώνες που έχει δώσει για την προάσπιση του ΑΣΥΛΟΥ καταδικάζει τις φωνές της “συντηρητικής τρέλας “ της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ και των αρχηγών τους Αντώνη Σαμαρά & Γιώργου Καρατζαφέρη αντίστοιχα, οι οποίοι χωρίς να χάσουν ευκαιρία ζήτησαν την κατάργηση του ΑΣΥΛΟΥ.


Από μεριάς μας θεωρούμε ότι η προάσπιση του ΑΣΥΛΟΥ είναι θέμα της Ακαδημαϊκής κοινότητας και ότι τα μέλη της πρέπει να είναι υπεύθυνα για την σωστή λειτουργία του.


Π.Α.Σ.Π

ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: