Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ



Ως Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη παρακολουθώντας τις εξελίξεις της οικονομίας, στο εργασιακό και το συνταξιοδοτικό δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχοι στην επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα των εργαζομένων, τα οποία έχουν κατακτηθεί με αίμα και αγώνες.

Είναι ολοφάνερο πως η κατάσταση στη οποία έχει περιέλθει η Ελληνική οικονομία και το τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα οφείλεται στην κάκιστη πολιτική των κυβερνήσεων της Δεξιάς του κυρίου Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κ. Καραμανλής παρέλαβε μια ισχυρή Ελλάδα ενταγμένη στην Οικονομική Νομισματική Ένωση, έτοιμη για την διεξαγωγή Ολυμπιακών Αγώνων και με ρυθμό ανάπτυξης 4,5%. Έπειτα από 5,5 χρονιά διακυβέρνησης της Δεξιάς και με τα την πτώση της από την κυβέρνηση ο πιο αποτυχημένος Πρωθυπουργός που έχει περάσει ομολογουμένως από την ιστορία της Ελλάδος ο Κ.Καραμανλής. εξαφανίστηκε από πολιτική ζωή του τόπου «ΝΥΧΤΑ» αφήνοντας την χώρα με αρνητικούς συντελεστές ανάπτυξης και φτάνοντας το έλλειμμα στο 13,7% του ΑΕΠ δηλαδή φέσωσε την χώρα με 300 δις. ΕΥΡΩ χρέη. Κατάφεραν οι Δεξιές πολιτικές του Καραμανλη και τις Δεξιάς να επισωρεύσουν στη χώρα χρέη τα οποία δεν είχε το Ελληνικό κράτος από την ίδρυση του.

Για όλους αυτούς τους λόγους αναγκαστήκαμε σαν χώρα να προσφύγουμε στον μηχανισμό στήριξης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε ότι από την πρώτη στιγμή η ΠΑΣΠ σύσσωμη εκδήλωσε την αντίθεση της στα μέτρα τα οποία επιβλήθηκαν, αλλά καταλάβαμε την αναγκαιότητα κάποιων εξ αυτών.
Η Θέση μας ήταν και θα είναι ξεκάθαρη είμαστε απέναντι και δεν θα δεχθούμε μέτρα τα οποία θα θίξουν τις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες.

Θεωρούμε ότι τα μέτρα τα οποία αναγκάστηκε να πάρει η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ επιεικώς χαρακτηρίζονται σκληρά και έχουν κινηθεί προς λάθος κατεύθυνση. Ο Ελληνικός λαός και η μέση Ελληνική οικογένεια ήδη έχει σφίξει το ζωνάρι και δυσκολεύετε να τα βγάλει περά..
Ως σπουδαστές και αυριανοί εργαζόμενοι πιστοί στις ιδέες και τα ήθη του σοσιαλισμού, εκφράζουμε για άλλη μια φορά την ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ με τυχόν επιπλέον μέτρα τα οποία πλήττουν το Ελληνικό νοικοκυριό. Γίνετε σαφές οτί μέτρα όπως οι μειώσεις μισθών και οι περικοπές των συντάξεων θα έχουν ως αποτέλεσμα να απειλείται η βιωσιμότητα πολλών νοικοκυριών το χρέος δεν είναι υπόθεση του αγρότη ,του μισθωτού, και γενικότερα των μικρομεσαίων στρωμάτων.


ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΣΠ :

• Δεν δεχόμαστε καμία μείωση σε μισθούς και συντάξεις

• Θεωρούμε ότι η περικοπή του 14ου μισθού και η μείωση των επιδομάτων, δεν θα προσφέρει καμία τόνωση στην οικονομία αντιθέτως θα επιβαρύνει το Ελληνικό νοικοκυριό.

• Να πληρώσουν αυτοί οι οποίοι οφείλουν στο Ελληνικό Κράτος και αυτοί οι οποίοι φοροδιαφεύγουν συνεχώς εις βάρος της Ελληνικής οικονομίας και του Ελληνικού λαού.

• Κυρίαρχος σκοπός της Κυβέρνησης πρέπει να είναι η δημιουργία ενός δίκαιου φορολογικού νομοσχεδίου , έτσι ώστε να υπάρχει μια δίκαιη πληρωμή των φορών η οποία να ελαφρύνει τους μη προνομιούχους και να επιβαρύνει τους έχοντες και κατέχοντες.

• Στην ίδια λογική πρέπει να κινηθούν και οι μειώσεις μισθών στις ΔΕΚΟ. "στα πλαίσια της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης είναι αδιανόητο να υπάρχουν υπάλληλοι που αμείβονται από το δημόσιο με 4-5-6000 ευρώ , την ώρα που ο βασικός μισθός έχει φτάσει στα 592 ευρώ.. Φυσικά αν θέλουμε μια πραγματικά δίκαιη κοινωνία η λύση δεν είναι κόψιμο των υψηλών μισθών και μονό ,αλλά ταυτόχρονη αύξηση των χαμηλών μισθών ώστε να υπάρχει σύγκλιση.


• Πρέπει η κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι τα μέτρα που παίρνει σήμερα θα έχουν ημερομηνία λήξης μετά την έξοδο από την κρίση. Και θα επανέλθουν τα σημερινά εργασιακά δικαιώματα.

• Τέλος απαιτούμε να μην υπάρξει καμία απολύτως μείωση στις δαπάνες για την παιδεία. Διεκδικούμε την αύξηση δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: