Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ...


Ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ με έδρα το νομό Άρτας έκανε αναφορά στα γεγονότα της Παλαιστίνης και καταδίκασε την κυβερνητική στάση.Δυστυχώς η προσπάθεια του έπεσε στο κένο γιατί η συζήτηση θεωρήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης.Εκείνη τη στιγμή προέδρευε η βουλευτής της Ν.Δ. Έλσα Παπαδημητρίου απ΄την Αργολίδα.O βουλευτής δεν ολοκλήρωσε καθώς τελείωσε ο χρόνος που του αναλογούσε....

Διαβάστε το απόσπασμα απ' τα πρακτικά της Βουλής:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι -για μισό λεπτό μόνο- θα ήταν μεγάλη παράλειψη, εάν εδώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν εκφράζαμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας, από το Βήμα της Βουλής στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό, που αυτό το διάστημα βιώνει την αγριότητα, την ωμότητα και τη θηριωδία των ισραηλινών στρατευμάτων.
Στη γειτονιά μας συντελείται ένα από τα πιο βάναυσα και αποτρόπαια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και η διεθνής Κοινότητα εθελοτυφλεί.
Τα είχα καταγγείλει όλα αυτά από το Βήμα της Βουλής στις 25 Νοεμβρίου, πριν από σαράντα πέντε περίπου μέρες. Μόλις είχα επιστρέψει από μια διεθνή συνδιάσκεψη για το Παλαιστινιακό πρόβλημα τη Δαμασκό της Συρίας.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Έλσα Παπαδημητρίου): Κύριε συνάδελφε, παρακαλώ.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ
: Αφήστε με μισό λεπτό, κυρία Πρόεδρε. Εκεί είχα εκπροσωπήσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο και μαζί και την τιμή της χώρας μας.
Η Ελληνική Κυβέρνηση, δυστυχώς, μένει απαθής, χωρίς να αναλαμβάνει χωρίς καμιά πρωτοβουλία για την κατάπαυση του πυρός και την επίτευξη εκεχειρίας. Και μάλιστα, σαν να μην έφθανε αυτό, στον σημερινό Τύπο, αλλά και στα blogs έχει αποκαλυφθεί ότι μέσω του ελληνικού λιμανιού του Αστακού γίνεται η μεταφορά αμερικανικών πυρομαχικών στο Ισραήλ.
Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, κύριε Υπουργέ και δεν το αποτρέψει η ελληνική Κυβέρνηση, θα είναι συμμέτοχος σ' αυτό το μεγάλο έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Έλσα Παπαδημητρίου): Να σας ενημερώσω, κύριε συνάδελφε, στην άλλη συνδιάσκεψη ρωτήστε και τους ομολόγους μας από τα άλλα Κοινοβούλια, κυρίως της νότιας Μεσογείου, να δείτε πόσο εξαιρετικά ευχαριστημένοι είναι για τις αντιδράσεις όχι μόνο της Εκτελεστικής Εξουσίας στην Ελλάδα, αλλά και της Κοινοβουλευτικής. Ήμασταν οι πρώτοι Κοινοβουλευτικοί που εκπέμψαμε μηνύματα. Παρακαλώ, ο κύριος Αλυσανδράκης από το Κ.Κ.Ε. έχει το λόγο.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ
: Σαν Κοινοβούλιο είπα ναι.
Κυρία Πρόεδρε, ήμουν εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην Διεθνή Συνδιάσκεψη το Παλαιστινιακό πρόβλημα στη Δαμασκό της Συρίας, 23-24 Νοεμβρίου φέτος, με την υπογραφή του Προέδρου της Βουλής. Αυτό είπα. Η Κυβέρνηση τι κάνει;
Το Ελληνικό Κοινοβούλιο καλά πράττει και ενδεχομένως, εάν προβλεπόταν και από τον Κανονισμό της Βουλής, θα έπρεπε να προχωρήσει και στην υιοθέτηση ενός ψηφίσματος υπέρ του Παλαιστινιακού λαού και καταδίκης του Ισραήλ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Έλσα Παπαδημητρίου): Ο κύριος Σιούφας αμέσως μόλις ξέσπασε η κρίση.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ
: Το ξέρω.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Έλσα Παπαδημητρίου): …επικοινώνησε με όλους τους Προέδρους των Κοινοβουλίων.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ
: Το ζήτημα είναι τι κάνει η ελληνική Κυβέρνηση, κυρία Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Έλσα Παπαδημητρίου): Δύο λεπτά. Είναι χρήσιμο να το γνωρίζετε.Επικοινώνησε με όλους τους Προέδρους των Κοινοβουλίων Ευρωμεσογειακής, με όλες τις κοινοβουλευτικές συνελεύσεις και ήδη γίνεται τεράστια κινητοποίηση για κοινή διάσκεψη άμεσα και αποστολή κοινοβουλευτικής βοήθειας στο πεδίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: